Un tânăr din Botoșani a obținut un împrumut din partea Guvernului britanic pentru finanțarea unui master în resurse umane

Un tânãr din Botoșani a obținut un împrumut din partea Guvernului Marii Britanii pentru finanțarea unor studii post universitare în domeniul resurselor umane.

Bogdan Tiritelnicu, în vârstă de 22 de ani, fost elev al Liceului Pedagogic din Botoșani, a fost acceptat de Anglia Ruskin University, unde va studia managementul resurselor umane, dupã ce, în această vară, a absolvit Facultatea de psihologie și business a Universității din Northampton.

Studentul din Botoșani susține că a optat pentru un master pe baza unui împrumut acordat de guvernul britanic studenților europeni, pe motiv că, începând de anul viitor, ca urmare a Brexit-ului, aceastã formă de finanțare nu va va fi disponibilă.

„Primul motiv care m-a determinat să rămân acolo a fost sistemul lor educațional, mai ales în contextul acesta al pandemiei și aici fac referință directã la cursurile lor on-line. Tot ceea ce ține de programa lor poate fi transpus în mediul on-line și cursurile de pot desfășura foarte ușor on-line. (…) Acesta ar putea fi considerat ultimul tren pentru cei care nu au posibilitatea să își finanțeze ei singuri facultatea. Și vorbim aici de majoritatea studenților români care vor sã meargã la studii acolo, în Marea Britanie”, a afirmat Bogdan.

 Împrumutul acordat de statul britanic va fi returnat la finalul studiilor, o datã cu angajarea absolventului. El va fi obligat sã îți gãseascã un loc de muncã pe teritoriul Marii Britanii, iar taxa de școlarizare va fi rambursatã lunar, într-un cuantum care variazã direct proporțional cu venitul salarial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *