Testare gratuită în satele din Botoșani pentru depistarea cancerului de col uterin

Caravane în satele din Botoșani pentru depistarea cancerului de col uterin! Directia de Sănătate Publică Botoșani prin Compartimentul de Asistenta Medicala Comunitara în parteneriat cu Intitutul Regional de Oncologie Iasi  deruleaza  în cadrul Subprogramului national de screening pentru depistarea  activă  a cancerului de col uterin- testarea gratuită Babeș Papa Nicolau – a populației feminine  eligibilă, cu varsta cuprinsă între 25-64 ani.

La nivelul judetului Botosani in luna iulie, se vor desfasura intr –un ritm bisaptamanal actiuni de screening populational in mediul rural – prin care se doreste cresterea gradului de informare si constientizare  a populatiei eligibile la testarea gratuita Babes Papa Nicolau.

Toate acestea sunt necesare deoarece , ne confruntăm în continuare cu: informare defectuoasă – precară a populației generale și  a populației feminine în special, nivel de educație scăzut, contientizarea tardivă, sărăcie, accesul limitat la medicina specializata –distanțe mari, calitatea de asigurat și neasigurat, comune fără medic de familie titular, comorbidități asociate”, arată DSP Botoșani.

In acest  sens toata  Rețeaua AMC aflata in coordonarea tehnica si metodologica a DSP Botosani va fi sustinuta logistic de catre IRO Iasi  pentru a eficientiza interventiile aplicate de informare si mobilizare a populatiei eligibile  la testarea gratuita Babes Papa Nicolau – in vederea depistarii precoce a cancerului de col uterin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com