FOTO & VIDEO! Nu e de glumă! Curg sancțiunile la Botoșani pentru nerespectarea măsurilor COVID la terase

Forțele de ordine din Botoșani nu se opresc din verificări. Duminică, peste 130 de efective, reprezentând politiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botosani, jandarmi, polițiști de frontieră, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Biroului Județean de Poliție Transporturi, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar Veterinare și Direcției de Sănătate Publică,  au desfășurat activități de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, în zone aglomerate, centre comerciale, terase si zone de agrement.

Astfel, cu ocazia activităților au fost  verificate aproximativ 100 de societăți comerciale, iar in urma neregulilor constatate au fost aplicate peste 100 de sanctiuni contraventionale in valoare de peste 60.000 de lei.

Sunt verificate, în principal, felul în care societățile comerciale aplică măsurile specifice de diminuare a riscurilor, pentru activitățile desfășurate în spațiul public, privat sau închis, care constau în purtarea mijloacelor de protecție individuală de către  angajați și clienți, modul de amenajare a teraselor pentru asigurarea distanțării fizice, asigurarea accesului și participarea la evenimente a unui număr limitat de persoane. ”. a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

Polițiștii atrag atenția că zilnic vor fi desfășurate astfel de sacțiuni, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor privind necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com