FOTO! Polițiștii și jandarmii au răscolit terasele, sâmbătă, la Botoșani: Peste 170 de forțe au participat la acțiune

Acțiuni fără precedent anti-COVID  ale forțelor de ordine.

Sâmbătă, sub autoritatea Instituției Prefectului,  politiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botosani, au desfășurat, în sistem integrat, împreună cu efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi, polițiști de frontieră, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Biroului Județean de Poliție Transporturi, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar Veterinare și Direcției de Sănătate Publică,  activități de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, în zone aglomerate, centre comerciale, terase si zone de agrement.

 Totodată au fost  efectuate verificări și în trafic, fiind vizate transportul local, național și internațional, de persoane.

”Scopul acțiunilor este ca cetățenii să înțeleagă importanța respectării recomandărilor privind limitarea expunerii în spații aglomerate și purtarea mijloacelor de protecție individuală, alături de respectarea celorlalte recomadări privind igiena personală, ținând cont de numărul ridicat de îmbolnăviri cu virusul Sars-CoV 2”, declară Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Sunt verificate, în principal, felul în care societățile comerciale aplică măsurile specifice de diminuare a riscurilor, pentru activitățile desfășurate în spațiul public, privat sau închis, care constau în purtarea mijloacelor de protecție individuală de către  angajați și clienți, modul de amenajare a teraselor pentru asigurarea distanțării fizice, asigurarea accesului și participarea la evenimente a unui număr limitat de persoane.

Astfel, în data de 11 iulie, peste 170 de forte au fost angrenate in  verificarea a peste 155 de societăți comerciale.

Au fost aplicate 123 de sancțiuni contravenționale, valoarea acestora depășind suma de  60.000 de lei. 21 dintre sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală .

Acțiunile de acest gen vor fi desfășurate în continuare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor privind necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com