Petrecere organizată la piscina unei pensiuni din Botoșani, oprită de polițiști. Oamenii legii sesizați prin 112 că regulile anti-COVID nu se respectă

O petrecere organizată în noaptea de sâmbătă spre duminică la piscina exterioară a Pensiunii Bianca a fost oprită de polițiști. Oamenii legii au fost chemați să intervină prin 112, apelanții sesizând că, pe fondul aglomerației, nu sunt respectare normale sanitare de prevenire a răspândirii viruslui COVID-19.

Polițiștii, alături de jandarmi, angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, dar și de alte instituții cu rol de control, au făcut, imediat după ora 21.00, o acțiune preventivă la mai multe locații, printre care și Pensiunea Bianca. La ora respectivă, aglomerația nu era foarte mari, astfel încât oamenii legii s-au limitat la câteva recomandări.

Imediat după miezul nopții, o persoană a sunat la 112 să acuze aglomerația și zgomotul puternic de la piscină. Polițiștii și jandarmii s-au deplasat la pensiunea de pe strada IL Caragiale, unde le-au pus în vedere încălcarea Leii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Instituțiile statului i-au iertat pe organizatori, retrăgându-se fără să aplice vreo sancțiune.

Ulterior, în jurul orei 2.30, un nou apel la 112 i-a determinat pe polițiști pși jandarmi să meargă pentru a treia oară la aceeași locație. Pentru că aglomerația era foarte mare, polițiștii au aplicat o sancțiune de 3.000 de lei către administratorul pensiunii și au dispus închiderea petrecerii.

În aceste condiții, activitatea Pensiunii Bianca va fi monitorizată de instituțiile statului, iar, în cazul unoi noi încălcări ale legii, actviitatea acesteia ar putea fi suspendată.

2 thoughts on “Petrecere organizată la piscina unei pensiuni din Botoșani, oprită de polițiști. Oamenii legii sesizați prin 112 că regulile anti-COVID nu se respectă

  1. Și eu am fost la aceasta petrecere, unde chiar toată lumea a păstrat distanta minima e3 1,5 m, chiar am văzut un nou tip de a interacționa cu fetele, cele care erau venite singure la petrecere, am vorbit prin semne, chiar am început sa ma întâlnesc cu o fata, doar ca așteptam confirmarea testului negativ de Covid-19, pentru a trece la etapa viitoare.
    Referitor la normele sanitare noi când s-a terminat bautură, grupul nostru am început sa bem dezinfectantul, ca e bun și pentru uz intern.
    Dar am filtrat culoare acestuia cu ajutorul măștilor (era tipul ala albăstrui, si nu sigur conținea coloranții artificiali) asa ca l-am filtrat cu ajutorul măștilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *