VIDEO & FOTO Cel mai mare restaurant din Botoșani, călcat de polițiști, pompieri și jandarmi

Restaurantul Popas Cucorăni din Botoșani a fost verificat, vineri seară, de polițiști, jandarmi, lucrători de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, dar și funcționari de la alte instituții publice din Botoșani pentru a vedea dacă respectă normele impuse pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

Oamenii legii au verificat terasele restaurantului, urmărind în mod special dacă se respectă distanța dintre mese și dacă scaunele de la o masă nu depășește numărul impus prin lege. 

Politiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botosani, au desfășurat, vineri seară, împreună cu efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi, polițiști de frontieră, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Biroului Județean de Poliție Transporturi, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar Veterinare și Direcției de Sănătate Publică, activități de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, în zone aglomerate, centre comerciale, terase si zone de agrement.

Au fost verificate în total 128 de societăți comerciale și au fost aplicate 79 de sancțiuni contravenționale, valoarea acestora depășind suma de 34.000 de lei.

Totodată au fost efectuate verificări și în trafic, fiind vizate transportul local, național și internațional, de persoane.

Scopul acțiunilor este ca cetățenii să înțeleagă importanța respectării recomandărilor privind limitarea expunerii în spații aglomerate și purtarea mijloacelor de protecție individuală, alături de respectarea celorlalte recomadări privind igiena personală, ținând cont de numărul ridicat de îmbolnăviri cu virusul Sars-CoV 2.

Sunt verificate, în principal, felul în care societățile comerciale aplică măsurile specifice de diminuare a riscurilor, pentru activitățile desfășurate în spațiul public, privat sau închis, care constau în purtarea mijloacelor de protecție individuală de către angajați și clienți, modul de amenajare a teraselor pentru asigurarea distanțării fizice, asigurarea accesului și participarea la evenimente a unui număr limitat de persoane.

 

3 thoughts on “VIDEO & FOTO Cel mai mare restaurant din Botoșani, călcat de polițiști, pompieri și jandarmi

  1. Din pacate fortele de ordine pun pe planul doi prinderea hotilor, a infractorilor care s-au inmultit, rezolvarea faptelor cu autori necunoscuti!
    La amenzi inainte, doar pentru asta sunt platiti substantial din buget, nu? Unde este protectia cetateanului, a contribuabilului?
    Oricum, ca natie, ne meritam soarta, votand cu repetite un presedinte paralel cu viata reala, ceea ce detontă maturitatea politică precară a românilor!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *