Preot amendat pentru slujbă oficiată fără măști și distanțare socială

Preotul paroh din comuna suceveană Dorna Arini a fost amendat cu 500 de lei pentru că nu a organizat corespunzător desfășurarea unei slujbe religioase oficiate de IPS Teodosie.

Polițiștii suceveni s-au autosesizat ca urmare a apariției în spațiul public a unor imagini video postate pe site-ul Arhiepiscopiei Tomisului si care surprind o slujbă oficiată de IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului la o biserica din localitatea Dorna Arini, jud. Suceava. A fost constituită și deplasata la fața locului o echipă mixtă formată din polițiști și personal DSP Suceava.

Polițiștii au constatat că procesiunea religioasă a avut loc în noaptea de 08/09.07.2020 între orele 23.30-02.30. A participat un sobor de preoți din Constanța si IPS Teodosie si preotul paroh al bisericii de la Dorna Arini. De asemenea, au participat cca. 45-50 de enoriași. Deși sunt amplasate afisaje privind obligativitatea respectării distantarii sociale si portul mastii de protecție, aceste măsuri nu au fost organizate eficient de administrația lacasului de cult.

Pentru acest motiv, preotul paroh al asezamantului a fost sancționat contravențional cu amenda în valoare de 500 lei pentru organizarea defectuoasă a activității. Totodată, polițiștii continuă verificările si în funcție de rezultatele obținute vor fi dispuse și alte măsuri sanctionatorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com