Violeta Alexandru, ministrul Muncii, la Botoșani: Domeniul textil, cel mai expus unei lipse de perspectivă după pandemie

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat după întâlnirea pe care a avut-o cu oamenii de afaceri din Botoșani, că domeniul textil este la această dată cel mai ”expus unei lipse de perspectivă”. 

Ministrul a venit la Botoșani, la invitația Camerei de Comerț, pentru a discuta despre viitorul industriei textile și industriei HORECA, cele mai afectate după pandemie.  

S-a discutat despre domeniul textil, care este cel mai expus unei lipse de perspectivă în comenzile de care au nevoie pentru a-și face un plan de lucru, dar toți cei prezinți au confirmat că văd în Guvern un partener receptiv la a pune la dispoziție noi măsură adaptate evoluției lucrurilor. Am discutat despre aceste tipuri de măsuri de sprijin care acoperă astăzi o parte din costul salarial al celor care au fost în șomaj tehnic și revine în activitate. (…) Am discutat despre flexibilizarea muncii, o măsură care se va adresa inclusiv domeniului din textile, în sensul în care dacă angajatorul are astăzi un volum de  comenzi mai mic decât cel dinainte de pandemie, poate să flexibilizeze programul de muncă al salariatului, cu informarea sindicatelor și să primească de la stat  parte din fondurile aferente salariului”, a precizat Violeta Alexandru. 

De altfel, și președintele Camerei de Comerț Botoșani, Valeriu Iftime, a declarat că pandemia a avut un impact major asupra unor domenii de activitate.

”Piața în industria textilă scade foarte mult, la fel și în HORECA, și trebuie să vedem cum găsim soluții ca să putem să echilibrăm acest lucru”, a spus Iftime.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *