Ministrul Muncii: 44 milioane lei au fost trimise către Botoșani pentru plata șomajului tehnic aferent a 12 mii de persoane

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat vineri, la Botoșani, că măsura șomajului tehnic pe perioada pandemiei a fost una eficientă și accesată foarte simplu.

Oficialul a declarat că numai la Botoșani au fost direcționate 44 milioane lei pentru plata a 12.000 de persoane care s-au aflat în șomaj tehnic. 

Violeta Alexandru s-a întâlnit, la Botoșani, cu oameni de afaceri locali care și-au prezentat problemele după pandemia COVID. 

Am răspuns tuturor întrebărilor mediului de afaceri, pentru că mi-am dorit să vin la dvs. la acest dialog pe care îl văd fundamental pentru noile măsuri pe care guvernul Orban trebuie să le ia în continuare. Rezultatele pe care le are Ministerul Muncii sunt de necontestat: 44 milioane lei au fost trimise către Botoșani pentru  plata șomajului tehnic aferent a 12 mii persoane. Acestea sunt rezultate concrete pe care Guvernul, Ministerul Muncii le-au obținut și le-am discutat cu cei care au beneficiat de șomajul tehnic. În sală erau angajatori care au apelat la această măsură și au confirmat, ceea ce și noi am văzut în acest moment, și anume că măsura șomajului tehnic a fost utilă, eficientă, livrată la timp și accesată foarte simplu. Din discuțiile purtate, am reținut faptul că se pregătesc (nr. angajatorii) să apeleze la măsura de 41,5% pusă  la dispoziție de Guvern pentru plata posturilor salariale ale celor care au fost în șomaj tehnic și revin astăzi în activitate”, a precizat Violeta Alexandru, ministrul Muncii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *