Încep lucrările de modernizare a ambulatoriului de la Maternitatea Botoșani. Investiția este de 3,5 milioane lei

Consiliul Județean Botoșani anunță începerea lucrărilor de modernizare a Ambulatoriului din cadrul Secției Exterioare Obstetrică – Ginecologie a Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani, a cărei finanțare europeană a fost obținută în anul 2019.

Miercuri, la sediul Consiliului Județean a avut loc o întâlnire de lucru între conducerea instituției reprezentată de vicepreședintele Dorin Birta și reprezentantul constructorului, societatea Inside Construction SRL, în cadrul căreia s-au stabilit ultimele detaliile tehnice, precum și data de predare a amplasamentului ca fiind 20 iulie.

 Obiectivul general al proiectului este modernizarea și dotarea Ambulatoriului din cadrul Secției Exterioare Obstetrică-Ginecologie, cu dispozitive medicale și elemente de mobilier, care vor contribui în mod direct la îmbunătățirea calității și a eficienței serviciului medical ambulatoriu, precum și la diversificarea investigațiilor ce pot fi realizate la nivelul unității medicale.

 În urma implementării acestui proiect se va îmbunătăți calitatea infrastructurii de asistență medicală ambulatorie, asigurând cetățenilor un acces sporit și egal la servicii de sănătate, susțin reprezentanții Consiliului Județean.

Prin dotarea ambulatoriului cu aparatură performantă care permite efectuarea unui număr mai mare de investigații decât în prezent, într-un timp mai scurt și cu o acuratețe mai ridicată, se vor obține reducerea numărului de spitalizări pentru pacienții care nu necesită îngrijire medicală sau supraveghere permanentă precum și scăderea timpului de diagnosticare.

Valoarea totală a contractului este de 3.548.146,46 lei, termenul de finalizare a proiectului este 31 martie 2021, iar în urma discuțiilor, reprezentantul constructorului și-a exprimat încrederea că lucrările pot fi finalizate până la sfârșitul lunii decembrie 2020.

Îmbunătățirea permanentă a infrastructurii județene de sănătate, asigurarea accesului la investigații și tratamente de bună calitate pentru toți cetățenii județului Botoșani, a reprezentat întotdeauna o prioritate pentru Consiliul Județean Botoșani. Sper ca la finalul acestui proiect, toate persoanele care se vor adresa ambulatoriului din cadrul Secției Exterioare Obstetrică – Ginecologie, să poată spune că au primit servicii medicale dintre cele mai bune, a precizat vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani Dorin Birta.

           

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *