Copil de 11 ani pus să cerşească în parcarea unui supermarket în timp ce familia îl supraveghea dintr-o maşină de lux

Foto: Gazeta Valceana

Un copil de 11 ani a fost pus să cerșească în parcarea unui supermarket din Râmnicu Vâlcea, în timp ce părinții îl supravegheau dintr-o mașină de lux. Un jandarm aflat în timpul liber a observat scena și a sesizat autoritățile.

Jandarmul venise la cumpărături în seara de 7 iulie, iar în parcarea subterană a supermarketului l-a observat pe băieţelul care cerea bani de la clienţi. Cum magazinul este într-o zonă mai retrasă a oraşului, jandarmul a bănuit că băiatul nu era singur şi l-a urmărit, relatează Gazeta Vâlceană.

Astfel, a descoperit că părinții îl supravegheau dintr-o mașină de lux, înmatriculată în străinătate. Jandarmul a mai aflat de la copil că părinții au fost cei care l-au trimis să cerșească.

Familia provine dintr-o localitate apropiată în care locuiesc aproximativ 1.000 de cetățeni de etnie romă, majoritatea plecați în străinătate, însă întorși acasă în timpul pandemiei de coronavirus. Și familia în cauză s-a întors recent din Suedia.

„Totul s-a petrecut marţi, în jurul orelor 20.30, când un jandarm aflat în timpul său liber la cumpărături, a observat în parcarea subterană a supermarketului un băieţel care se plimba printre maşini şi apela la mila cetăţenilor. Având în vedere ora destul de târzie şi suspiciunea că băieţelul nu acţionează benevol, colegul nostru a solicitat un echipaj de jandarmerie să se deplaseze la faţa locului”, a menţionat Teodora Cincă, purtătorul de cuvânt al IJJ Vâlcea.

„După aproximativ 30 de minute de discuţii purtate si negocieri, jandarmii au aflat că băieţelul în vârstă de 11 ani a fost îndemnat de tatăl său, care îl urmărea, cu alţi membri din familie, din autoturismul personal, să ceară diverse sume de bani sau alimente vâlcenilor veniţi la cumpărături. Tatăl copilului a fost sancţionat de către jandarmi conform Legii 61/1991 şi informată D.G.A.S.P.C. Vâlcea”, a adăugat reprezentanta IJJ.

Sursa: Digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *