Un spital din Botoșani a suspendat internarea bolnavilor COVID 19

Spitalul de Recuperare ”Sf.Gheorghe” și-a reluat de luni, 6 iulie, activitatea normală și nu mai internează bolnavi COVID 19.

Astfel, s-a reluat spitalizarea bolnavilor cronici și activitatea la ambulatoriu, cu o zonă tampon de testare a pacienților, înainte de a fi internați

Medicul Monica Adăscăliței, directorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani, susține că în cazul în care situația se va agrava,  unitatea va reveni la spital de fază II COVID pozitiv.

Datorită situației actuale, a numărului de cazuri pe Botoșani de COVID 19, am hotărât ca Spitalul de Recuperare să-și reia activitatea pentru patologia cronică. În cazul în care situația se agravează și va crește numărul de cazuri, va reveni la spital de fază II, COVID pozitiv”, a precizat directorul DSP Botoșani.

Rămâne, în continuare, spital COVID faza II Spitalul de Pneumoftiziologie.

Acest spital va merge în continuare cu zona de COVID și zona TBC, ambulatoriul funcționează. La Recuperare este nevoie multă pe patologia pe care o făceau ei și dat fiind faptul că baza de tratament, BFT, de la Spitalul Județean este închis, am preferat să dăm drumul la Spitalul de Recuperare”, a adăugat Monica Adăscăliței.

De aemenea, între Spitalul Județean și Spitalul de Recuperare a fost încheiat un protocol prin care pacienții de la Ortopedie și Neurologie care nu mai sunt acuți ci cronici, să meargă să continue tratamentul la Spitalul de Recuperare. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *