Comunicarea lasă de dorit la Spitalul Botoșani. O femeie se plânge că nu a putut afla starea soțului său zile întregi. „Trebuie să aștepti să îți iasă persoana dragă în sicriu”

Tot mai mulți botoșăneni se plâng de lipsa de comunicare de la nivelul Spitalului Județean Botoșani. În ultima perioadă, pe rețelele de socializare își exprimă nemulțumirea tot mai multe rude ale pacienților internați în unitatea spitalicească. Oamenii spun că nu au de unde să afle detalii despre starea celor bolnavi pentru că nimeni nu este dispus să le comunice acest lucru în spital.

Un caz concret este al unui bărbat cu probleme la inimă. Soția a vrut să afle detalii despre el, despre starea sa de sănătate, acesta fiind internat la ATI Botoșani de luni. Două zile ar fi sunat femeia ca să afle cum se simte soțul său, dar nimeni nu i-a oferit niciun răspuns, ci dimpotrivă s-ar fi ales cu vorbe reci și telefoane închise în nas. O prietenă a femeii a povestit totul pe rețelele de socializare.

Traim într – o lume de nebuni. Am un bun prieten internat la ATI Botoșani de luni seara, suna soția de 2 zile la ei sa afle de starea soțului (asa e normal, nu??) surpriză „telefonul e stricat”, zic ei… Încercăm sa aflam pe unde putem ce e cu el, însă nimeni nu zice nimic. Cum e posibil?? Merge soția la spital, înnebunită de griji și durere, nu a dorit vizita la el, atât a vrut sa știe, dacă e bine sau nu PS :omul nu e cu covid, are stend la inima și înca un aparat, vine amărâtul ala de paznic și băut pe deasupra și o ia la întrebări ca ce cauta apoi vine o asistenta o amenință pe biata femeie ca dacă nu pleacă cheamă politia… Politia??!! Pentru ce?? E vinovata ca se interesează de soarta soțului ei??!! A stat jumate de zi în curtea spitalului sa afle ceva și nimic. Doamna din centrala zice ca au telefonul stricat, îmi vorbește cum îmi vorbește și îmi închide telefonul În nas, paznicul o invita sa vina a doua zi când se servește masa…. „nu știam ca la ATI se servește masa celor întubați. Asta se numește nepăsare fata de aproapele nostru… nepăsare și bătaie de joc. Că nu au voie să dea relații, de ce?  Să ne anunțe când moare sau ce? Omul nu e cu COVID și familia are dreptul să știe de starea lui. Dacă până acu nu credeam ce se întâmplă în spital, acu chiar cred, cred cu tărie că din moment ce ajungi la ATI e clar… Trebuie să aștepti să își iasă persoana dragă în sicriu. Asta vor.. să murim încet și sigur”, spune Ionela.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *