FOTO! Lucrări pe cursul unei ape din Botoșani pentru prevenirea inundațiilor

Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoșani execută lucrări la obiectivul ”Asigurarea capacității de transport a albiei regularizate a râului Miletin” pe teritoriul administrativ al comunei Copălău din județul Botoșani pe o lungime de 2,4 km.

Aceste lucrări sunt operațiuni de întreținere curentă, cu rol de aasigura tranzitul debitelor caracteristice pe râul Miletin, precum și cu scopul de a preveni eventualele eroziuni ale malurilor și de a menține lucrarea la parametrii proiectați, se arată într-un  comunicat al Administrației Bazinale Apa Prut Bârlad.

Anual, prin Programul de Gospodărire a Apelor, Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad și Sistemele de Gospodărire a Apelor din subordine, intervin cu lucrări de întreţinere la construcţiile hidrotehnice din administrare.

”Administrația Bazinală de Apă sprijină, cu prioritate, comunitățile locale prin lucrări de intervenții în vederea măririi secțiunilor cursurilor de apă pentru asigurarea tranzitării debitelor acestora, și a creșterii gradului de protecție a populației și obiectivelor socio – economice, împotriva inundațiilor”, se mai arată în comunicatul remis.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *