Mihaela Huncă, deputat Pro România: Măștile cumpărate de Ministerul Educației de la o firmă de apartament pentru examenele naționale, sunt acum retrase pentru deficiențe

Deputatul Pro România, Mihaela Huncă acuză Ministerul Educației că a achiziționat pentru elevi măști de protecție cu deficiențe, punând în pericol sănătatea acestora și făcând o risipă de bani publici.

Potrivit parlamentarului botoșănean, peste 8 milioane de lei a plătit Ministerul Educației pentru livrarea de măști sanitare elevilor care au susținut  examenele naționale. Banii au mers către  o firmă specializată în construcții al cărei administrator și director general este un fost consilier județean, inculpat într-unul dintre dosarele unui fost președinte al Consiliului Județețean Brașov.


Dincolo de “graba cu care ministrul Educației plătește aproape 2 milioane de euro fără licitație unei firme fără niciun angajat pentru măștile care trebuiau să asigure sănătatea elevilor pe parcursul examenelor naționale, observ cu stupoare că produsele nu sunt de fapt conforme. Ministerul Educației a trimis în teritoriu o notificare unităților de învățământ prin care se solicită retragerea de la utilizare a produselor livrate în baza procesului verbal de recepție întocmit cu firma SC Duplex SA din data de 11.06 2020, până la remedierea deficiențelor semnalate acesteia. Ce să înțelegem? Că măștile livrate nu sunt sigure, nu au asigurat acea simplă măsură de prevenție, punând în pericol chiar viețile elevilor? Că licitația a fost făcută fără respectarea prevederilor legale și acum se încearcă o remediere tardivă și, la fel, ilegală? Cum a fost întocmit contractul, în ce mod au verificat reprezentanții din comisia de recepție calitatea produselor pe care le-au primit? Cum se retrag de la utilizare măști care au fost plătite cu bani publici și, mai grav, utilizate de copiii noștri pe perioada examenelor? Aștept răspunsuri din partea guvernanților PNL care la adăpostul unor tranzacții financiare dubioase, pe care le justifică prin starea de alertă, pun în continuare în pericol viața românilor. Și, dacă așa cum ne-au obișnuit până acum, membrii cabinetului Orban vor arunca gunoiul sub preș, sunt convinsă că instituțiile anticorupție  ale statului își vor face datoria! Observ din păcate că, la adăpostul pandemiei, firme de casă ale guvernanților ies din ce în ce mai bogate, iar românii, din ce în ce mai bolnavi!”, a declarat deputatul Pro România Mihaela Huncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *