Mai multe drumuri și podețe din Botoșani au fost distruse după fenomenele meteo din iunie. Peste 800 de hectare de teren agricol afectate

Zeci de kilometri de drumuri din județ, zeci de poduri și peste 800 de hectare de teren agricol au fost distruse după inundațiile care au avut loc în luna iunie, potrivit unei informări trimise de Instituția Prefectului Botoșani.

În urma evaluării pagubelor din a doua parte a lunii iunie pentru care s-a transmis Guvernului României un proiect de HG pentru alocarea de sume din fondul de rezervă, au fost afectate:  2.5 km de drum județean (DJ 291D)
43,5 km de drum comunal,  177,4 km de drum sătesc,  34,70 km de străzi din municipiul Botoșani, orașul Darabani și comuna Mihai Eminescu,  34 de poduri și podețe.

De asemenea, 843,5 ha teren agricol au mai fost afectate de inundații.
În ceea ce privește locuințele/anexele gospodărești, se vor aplica prevederile HG 481/25.06.2020 privind acordarea de ajutor de urgență pentru sprijinirea familiilor afectate de inundații, se mai arată în informarea transmisă de Instituția Prefectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *