FOTO Vijeliile cu aspect de tornadă au făcut prăpăd într-o comună din Botoșani. „Ne-a scos copacii cu tot cu rădăcină, case fără acoperiș”

O furtună puternică s-a abătut, vineri după-amiază, asupra comunei Pomârla și a produs mai multe pagube. Localnicii spun că vijeliile aveau aspect de tornadă și măturau totul în calea lor. Mai multe case și anexe au rămas fără acoperiș, copaci smulși din rădăcini, fire de curent rupte și stâlpi puși la pământ, sunt câteva dintre problemele create de vijeliile puternice.

A scos copaci cu tot cu rădăcină, din aceștia de vreo 30 de centimetri, de prin zona de protecție a drumului, câțiva, stâlpi de elecricitate vreo 3-4 scoși, căzuți, fire rupte, în comună nici acum nu avem curent, se lucrează de 24 de ore și încă nu a venit curentul”, ne-a declarat primarul Dumitru Chelariu.

Potrivit acestuia, furtuna era atât de puternică încât nu puteai să ieși din casă absolut de loc. 15 locuințe și 15 anexe au fost afectate. La unele acoperișul a fost smuls de tot, la altele a fost distrus pe porțiuni. Totodată, culturile agricole au fost puse la pământ, iar apa a inundat și mai multe curți.

Tornada are o direcție circuită, asta avea niște direcții ciudate, când în stânga, când în dreapta, erai în mijloc, parcă bătea de nu știu unde s-au întâlnit două fronturi, ceva, era foarte dubios, se sucea, se învârtea, dacă ieșeai afară te năucea de cap. Dacă ținea mai mult era gravă treaba”, ne-a spus primarul.

Mai multe localități au fost, vineri, sub Cod Roșu de furtună. Foarte afectată a fost și localitatea Suharău, unde apele au inundat case, drumuri și a distrus podețe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *