FOTO & VIDEO! Zeci de mijloace de transport și terase verificate de polițiști pentru limitarea îmbolnăvirilor COVID 19, la Botoșani. Oamenii legii au împărțit amenzi

In urma actiunilor organizate pentru prevenirea si limitarea imbolnavirilor cu virusul Covid-19, a fost verificată respectarea masurilor impuse in contextul starii de alerta la 71 de obiective, fiind de asemenea verificate 23 de mijloace de transport.

In urma neregulilor constatate au fost aplicate 10 sancțiuni
contravenționale in valoare de peste 5.000 de lei.

Reamintim că pentru prevenirea si limitarea îmbolnăvirilor Covid 19, incepând cu vineri seară, politiști, jandarmi, polițiști de frontieră, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Ministerului Transporturilor, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar Veterinare, Directiei de Sanatate Publică si de la Protectia Consumatorului, vor verifica respectarea masurilor impuse in contextul stării de alertă.

Astfel, se vor desfășura activități de verificare cu efective mărite in zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase.

Pentru organizarea acestor acțiuni, in urmatoarele două săptamâni se vor suplimenta efectivele și mijloacele tehnice din teren, astfel că pe raza județului vor fi angrenate, zilnic peste 250 de efective.

La nivelul județului, s-a constituit, prin Ordin al prefectului, grupul de coordonare format din structurile mai sus menționate în vederea monitorizării respectării măsurilor care se aplică pe durata stării de alertă pentru prevenirea și combaterea pandemiei de Covid-19, grup ce va funcționa în baza planului de măsuri aprobat de Grupul de Suport Tehnic și de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Totodată, grupul de coordonare are rolul de a evalua situațiile specifice si de a intensifica activitățile de verificare și depistare a celor care nu respectă regulile de protecție sanitară.

Pentru a putea interveni rapid, se va inființa o linie TelVerde 0800800165 la care cetățenii vor putea sesiza cazurile de încalcare a normelor de protecție sanitară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com