Și-a făcut de cap cu mașina și a ajuns după gratii. Un tânăr din Botoșani a fost arestat pentru mai multe infracțiuni

Tânărul de 20 ani din Botoșani care, în urmă cu șase zile, și-a făcut de cap la volanul unei mașini va sta după gratii timp de 30 de zile. Alexandru Georgel Puiu a contestat măsura arestării preventive dispuse de Judecătoria Botoșani, cerând să primească arest la domiciliu sau control judiciar, însă Tribunalul Botoșani a respins, joi, această propunere. 

Botoșăneanul a fost arestat preventiv după ce duminica trecută, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe raza comunei Gorbănești, a fost interceptat de către un echipaj de poliție. El a oprit la semnalul acestora, însă la solicitarea polițiștilor de a înmâna documentele personale și cele ale autovehiculului, a demarat în trombă.

S-a procedat la urmărirea acestuia cu autospeciala de poliție pe o distanță de aproximativ 4 kilometri, cand tânărul de la volanul autoturismului a pierdut controlul asupra direcției de mers și s-a răsturnat într-un șanț de pe marginea drumului.

În această împrejurare, tânărul din Ungureni a ieșit din mașină și a fugit, fiind prins și imobilizat, în scurt timp, de către polițiștii care au pornit, de asemenea, în urmărirea acestuia.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice, având o alcoolemie de 0,43 mg/l în aerul expirat.

Mai mult de atât, tânărul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar autoturismul pe care il conducea nu figura ca fiind înmatriculat.  

Un șofer din Botoșani a făcut accident în timp ce era urmărit de un echipaj de poliție. Motivul pentru care a fugit de polițiști!

Solutia pe scurt: Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani formulată în dosarul nr. 2654/P/2020. Respinge cererea formulată de inculpatul PUIU Alexandru Georgel prin apărător de luare a măsurii arestului la domiciliu sau controlului judiciar. În temeiul art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, raportat la art. 202 alin. 1, 3 şi 4 lit. e Cod procedură penală şi art. 226 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului PUIU Alexandru Georgel, cercetat pentru săvârşirea unei infracţiuni de punerea în circulaţie sau conducerea unei vehicul neînmatriculat, prev. de art. 334 alin. (1), (2) din Codul penal şi unei infracţiuni conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prev. de art. 335 alin. (1) din Codul penal ambele cu aplicarea art. 38 alin. 1 din Codul penalpe o durată de 30 de zile, respectiv de la 29 iunie 2020 la 28 iulie 2020, inclusiv. În temeiul art. 230 din Codul de procedură penală dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului. În baza art. 275 alin. (3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. În temeiul art. 275 alin. 6 Cod procedură penală, onorariul apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpat, avocat Abdulbaki Dana Elena în cuantum de 313 lei, rămâne în sarcina statului, urmând a se avansa din fondurile Ministerului Justiţiei în contul Baroului Botoşani. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru procuror. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 29 iunie 2020, ora 14:30.
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  19/2020  29.06.2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *