FOTO Elevii din Botoșani pentru care învățatul nu e o corvoadă. Ei sunt adolescenții de 10 la Evaluarea Națională

Sebastian Ciocan

Un număr de 13 elevi din Botoșani, de la diferite unități de învățământ, se pot lăuda cu 10 pe linie la Evaluarea Națională. Este vorba despre un elev de la Școala gimnazială nr. 17: Sebastian Ciocan, doi de la Colegiul Național „A.T. Laurian”: Tudor George Stratulat și Casandra Țurcanu, unul de la Școala nr. 11: Alexandru Comișescu, doi de la Școala „Elena Rareș”: Bianca Zvâncă și Tiberiu Neculau, și șapte de la Colegiul Național „Mihai Eminescu”: Maria Elisabeta Cojocariu, Alexandra Bianca Hilbert, Vlad Iustin Musteață, Gheorghe Rareș Purice, Daria Ilinca Turcu, Ioana Țurcanu și Maia Alexia Ungureanu.

Aceștia sunt tinerii care au pus învățătura pe primul plan. Încurajați de părinți și pregătiți de profesori, adolescenții nu au avut mari emoții la examenul de Evaluarea Națională. Pentru ei, Matematica nu este o necunoscută, iar Limba Română le-a devenit aliat. Sunt copii care merită apreciați pentru efortul lor.

Sebastian Ciocan nu și-a propus să ia 10 pe linie, ci să învețe cât mai multe lucruri. Rezultatele au fost o încununare a muncii depuse de el.

„Nu aș putea spune că am un anume secret, ci tot ce contează e să fii atent în timpul orelor și să încerci să înțelegi ceea ce înveți, nu să faci totul mecanic”, ne-a spus tânărul, care vrea să continue studiile la Colegiul Național „Mihai Eminescu, la profilul Matematică- Informatică.

Casandra Turcanu

Fiica fostului europarlamentar, Mihai Țurcanu, Casandra Țurcanu a obținut și ea 10 pe linie la Evaluarea Națională. Casandra va studia din toamnă la Colegiul Național „A.T. Laurian”, la profilul Matematica -informatică, engleză intensiv.

Examenul nu mi s-a părut atat de greu, în alți ani a fost mai complicat, dar având în vedere situația, a fost totul perfect echilibrat. Sincer să-ți spun, nu mă așteptam la note de 10.00. Visam la asta, ca orice copil, dar nu credeam că va fi posibil. Cu multă muncă și sprijin din partea părinților, prietenilor și profesorilor mi-am clădit încredera în mine și am gândit mereu pozitiv, că am făcut bine și că voi lua note mari”, a spus Casandra.

Daria Ilinca Turcu

Daria Ilinca Turcu este și ea o adolescentă frumoasă și inteligentă. O demonstrează rezultatul la primul examen important din viața sa: 10 pe linie. Nu are un secret pentru performanță. A muncit mult pentru acest rezultat și promite că va munci și mai mult pentru că își dorește o carieră în medicină.

Consider că munca și dorința de a reuși sunt esențiale pentru orice elev care dorește să se facă remarcat. În următorii ani, îmi doresc să mă pregătesc pentru o viitoare carieră în medicină”, spune tânăra, care va studia la  Colegiul Național „Mihai Eminescu”.

Vlad Iustin Musteață se numără și el printre tinerii de 10. Tânărul ne-a spus că este foarte importantă și pregătirea individuală pentru a ajunge la o astfel de performanță. 

„Cheia succesului este atenția la ore și învățarea continuă pe parcursul anilor de gimnaziu. Pregătirea individuală este importantă și necesară pentru un rezultat bun”, ne-a spus Vlad.

Elita Botoșaniului! Ei sunt elevii de 10 la Bacalaureat

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *