FOTO & VIDEO Botoșănean sărbătorit la împlinirea a 100 de ani. „Este singurul locuitor al comunei care împlinește o sută de ani și ne mândrim cu el”

Ion Frunzete, din comuna Vorniceni, a fost sărbătorit la împlinirea a 100 de ani de viață. Veteran de război, bărbatul a învins toate greutățile pe care soarta i le-a scos în cale și a ajuns să își țină în brațe copiii, nepoții și strănepoții. Din păcate, a ajuns să îi conducă și pe ultimul drum pe câțiva dintre ei.

Marți, nea Nică, cum îi spun localnicii, a fost felicitat de primarul comunei, Gică Irimia, dar și de preotul din sat, rude și localnici.

Primarul comunei i-a înmânat un cadou, constând dintr-un buchet de trandafiri, un tort aniversar, o șampanie și suma de 2000 lei din partea Consiliului Local.

Nea Nică este respectat în localitate. Și nu pentru vârsta pe care o are, ci pentru ceea ce a reușit să facă în acești ani, pentru echilibrul și decența în care își trăiește viața, pentru omenia sa.

Acesta este căpitan în rezervă din armată, veteran de război și a lucrat de-a lungul anilor la CAP și în construcții. Nu s-a dat niciodată în lături de la muncă. I-a plăcut să își facă totul cu mâinile sale, a ținut animale, a îngrijit grădina, s-a gospodărit cum a știut mai bine.

Bătrânelul s-a arătat extrem de recunoscător pentru felul în care a fost sărbătorit la împlinirea vârstei de 100 de ani.

Este un moment aniversar pentru comună pentru că este singurul locuitor al comunei care împlinește o sută de ani și ne mândrim cu el, este lucid, vorbește coerent, știe ce vrea, a venit singur la Primărie, și-a dorit să fie serbat”, ne-a declarat primarul comunei Vorniceni, Gică Irimia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *