Ludovic Orban, îngrijorat că nu se respectă regulile care să diminueze răspândirea noului coronavirus. Ar putea fi luate noi măsuri

Ludovic Orban a cerut, luni, o mobilizare „la maxim” a tuturor instituţiilor şi autorităţilor, după ce a văzut că în mai multe zone din ţară nu sunt respectate regulile menite să diminueze răspândirea noului coronavirus. Premierul a precizat că miercuri va convoca toţi miniştrii şi toate instituţiile atribuţii de control „pentru a face o analiză a planului de măsuri pentru a asigura respectarea regulilor”.

„Miercuri voi convoca toţi miniştrii şi toate instituţiile statului care au atribuţii de control, de la MAI, cu Poliţie şi Jandarmerie, la Ministerul Sănătăţii cu Direcţiile de Sănătate Publică, Autoritatea Naţională de Protecţie a Consumatorilor, ANSVSA pentru a face o analiză a planului de măsuri pentru a asigura respectarea regulilor”, a precizat Ludovic Orban.

Premierul a subliniat că dorinţa sa este „de a nu reveni la restricţii”, însă există numeroase zone din ţară în care oamenii nu respectă regulile.

„S-a văzut că în foarte multe locuri nu sunt respectate regulile şi există un risc de transmitere a virusului crescut din cauza nerespectării acestor reguli. Şi pe plajă, dacă la început, aşezarea a fost conformă, încetul cu încetul s-a intrat într-o dăvălmăşie şi nu s-a mai respectat nicio regulă. Şi pe terase trebuie respectate regulile de distanţare care sunt stabilite. Am văzut nişte imagini în care nu s-a mai respectat aproape nicio regulă. E foarte important să se respecte aceste reguli”, a menţionat premierul.

Ludovic Orban a anunţat că miercuri va da „un semnal de mobilizare la maxim pentru că este o mobilizare care este în interesul cetăţeanului şi nu are alt scop decât de a apăra sănătatea oamenilor”.

„Suntem foarte atenţi ce se întâmplă la nivel european. Comisia Europeană are în dezbatere instituirea unei reguli priviotare la tratamentul ţărilor. În măsura în care CE va institui o regulă, noi ne vom adapta şi vom prelua decizia care este luată la nivel european”, a spus Ludovic Orban.

Sursa: RomaniaTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *