Astăzi se împlinesc 40 de ani de la cea mai mare catastrofă rutieră, care a avut loc la Botoșani. 48 de persoane au murit în accident

Un număr de 48 de oameni au murit acum 40 de ani, în cea mai mare catastrofă rutieră din România. Accidentul a avut loc în plină vară, pe 29 iunie 1980, în judeţul Botoşani, în apropierea localității Huțani, un sat care aparține de comuna Vlădeni. Șoferul unui autobuz care avea la bord 83 de oameni, deși mașina avea o capacitate de doar 40 de locuri, a pierdut controlul mașinii și s-a răsturnat într-o mlaștină adâncă de cinci metri. Bilanțul este înfiorător: 48 de oameni au murit, iar alţi 35 au fost răniţi. O soartă crudă a avut șoferul cel care, deși inițial a scăpat cu viață în urma impactului, s-a întors să-și salveze soția. A reușit, dar când s-a reîntors după fiul său aflat și el în apă, a murit înecat. Se pare că accidentul s-a produs după ce o anvelopă a explodat.

Soseaua mortii, cum e cunoscut drumul dintre Botosani si Suceava, a inregistrat cel mai grav accident din Romania. Cu o graba inexplicabila, trupurile victimelor au fost ingropate, iar intreaga conducere a judetului a ajuns la Hutani.

Trupurile neinsufletite ale celor morti au fost asezate mai intai pe marginea baltii si transportate la morga cu camioanele. Ultimele cadavre au fost scoase din apa abia a doua zi, cand s-a reusit recuperarea autobuzului.

Si acum drumul este renumit din cauza numarului mare de accidente rutiere care se produc an de an. Politia Rutiera a luat o singura masura – a redus limita de viteza la 70 de kilometri pe ora.

Surse:Antena 3; Playtech.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *