VIDEO Un cunoscut artist din Botoșani a lansat o piesă despre băutura „Voronkaya”. De ce a ales să facă o astfel de melodie

Cunoscutul artist botoșănean Ionel Pădurariu a lansat, sâmbătă, o nouă piesă: Voronkaya. Piesa este compusă de Ionel Padurariu şi a fost imprimată la Chișinău.

Melodia are drept scop tocmai promovarea acestei băuturi apreciată atât în România, cât și în străinătate. 

Ideea de a crea o piesă cu referire la băutura Voronskaya mi-a venit cu cel putin doi ani in urmă, atunci cand fiind la o cântare in strainatate, in Spania, un grup de spanioli de la un renumit local din Madrid, unde eu eram invitat pentru un program, afland ca eu sunt din Romania, mai sigur din Botosani, au fost foarte incantati de prezenta mea acolo, povestind ca au avut ocazia la o petrecere sa consume aceasta renumita bautura Voronskaya si au fost foarte incantati. In acea seara, chiar dansii imi spuneau daca nu pot sa cant ceva despre Voronskaya.  Am venit in tara si am apelat la renumita noastra textiera din Botosani, Mariana Honceru, explicandu-i ce as vrea eu sa realizez. In cateva zile textul a fost gata”, ne-a povestit artistul.
ASCULTA AICI MELODIA!

Acesta a profitat de perioada de pandemie pentru a imprima acest cântec cu orchestra Rapsozii Moldovei din Chisinau, condusa de catre dirijorul Vitalie Dorin.

Apreciatul interpret de muzică populară din Botoşani Ionel Pădurariu este denumit „Omul Orchestră”. El are o colecție impresionantă de instrumente de suflat, preferatele sale fiind trompetele şi fluierele, cu care susține adevărate recitaluri, în toate colțurile țării.

Îmi place să cânt la instrumente şi am o colecţie impresionantă cu care merg pe la concerte. În spectacolele mele nu numai că interpretez piesele mele, dar cânt şi la aceste instrumente plăcute auzului”, a povestit solistul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *