Tânără din Botoșani, studentă la Medicină, condamnată după ce l-a accidentat mortal pe vărul unui primar

O tânără de 21 de ani, din Botoșani, studentă la Medicină în Iași, a fost condamnată la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă. Aceasta a contestat decizia şi dosarul a fost înregistrat, pentru judecarea apelului, la Curtea de Apel Iaşi.

Potrivit Ziarul de Iași, tânăra a comis fapta pe când avea 19 ani. Se întâmpla pe 19 septembrie 2018, atunci când, alături de mama sa, tânăra circula cu o maşină pe sensul de mers Târgu Frumos spre Iaşi. În localitatea Leţcani, în dreptul unei treceri de pietoni, tânără a observat o maşină oprită pe banda de la margine. Nu a oprit însă şi, când a ajuns în dreptul marcajului, în faţă i-a apărut un bărbat de 74 de ani, vărul unui primar din județul Iași. Tânără a frânat şi a vrut să ocolească victima însă nu a mai reuşit. A lovit-o brutal, din cauza rănilor suferite victima murind. La faţa locului a ajuns şi un echipaj de Poliţie, care a testat-o pe șoferiță şi aceasta nu consumase alcool, potrivit datelor de la dosar.

„Deşi se afla în apropierea unei treceri de pietoni şi circula cu viteza legală admisă, inculpata nu a luat toate măsurile care se impuneau pentru evitarea oricărui pericol care s-ar putea declanşa“, au stabilit judecătorii primei instanţe, care au mai arătat că tânără circula cu o viteză de 40-50 de kilometri la oră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *