FOTO! 79 de persoane dintre care opt copii care locuiesc în casele aflate în zona inundabilă din Rădăuți Prut, evacuate temporar. Pompierii, prezenți în zonă

Joi, peste 100 de pompieri militari și voluntari au intervenit în sprijinul populației afectate de inundații cauzate fie de creșterea nivelului râului Prut, fie ca urmare a ploilor abundente înregistrate începand cu ora 03.00.

În municipiul Botoşani, comunele Prajeni, Mihăileni și Stăuceni s-a intervenit pentru evacuarea apei din mai multe gospodarii, degajarea unor autoturisme care nu au mai putut înainta din cauza apei de pe carosabil și asanarea unor fântâni. În total, au fost 26 de misiuni.
La Rădăuți Prut s-au continuat misiunile de protecție a populației împotriva inundațiilor generate de creșterea nivelului râului Prut peste cota de pericol. Încă de la prima ora a fost amenajată o tabără de sinistrați pentru cazarea persoanelor care nu au aparținători. Totodată, s-au luat masuri de protecție a locuințelor fiind amplasate diguri din saci de nisip la ușile de acces în locuințe.

Preventiv, în aceasta după-amiaza, 79 de persoane dintre care opt copii care locuiesc în cele 40 de case aflate în zona inundabila din Rădăuți Prut și Rediu au fost evacuate temporar. Trei persoane din aceeași familie vor fi cazate în tabără de sinistrați, celelalte vor înnopta la rude. Pompierii rămân în zona pentru monitorizarea situației și sunt pregătiți sa intervină în cel mai scurt timp dacă situația o impune.

La ora 22.00, raul Prut măsura la Rădăuți Prut  790 cm, cu 190 cm peste cota de pericol, in creștere cu 14 cm fata de ora precedenta. La Oroftiana, raul Prut măsura la aceeași ora 755 cm, cu 105 cm peste cota de pericol, in scădere cu șapte cm fata de ora precedenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *