Noi fonduri pentru Podul de la Talpa, care leagă Botoșaniul de Suceava. De 20 de ani se chinuie autoritățile să-l finalizeze

Foto: Adevarul

Consiliul Județean (CJ) Suceava alocă fonduri pentru Podul peste râul Siret, care leagă Botoșaniul de Suceava. Potrivit președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, în prima ședință de Consiliu Județean, care va avea loc pe data de 30 iunie, acesta va propune alocarea de fonduri pentru Podul peste râul Siret, care leagă județul Suceava de Botoșani, între localitățile Zamostea și Talpa, după ce a primit o notă de fundamentare din partea conducerii Direcției Județene de Drumuri și Poduri Suceava.

Concret, este vorba despre asigurarea finanțării unor cheltuieli pentru elaborarea expertizei tehnice, studiu topografic, studiu geotehnic, studiu hidrologic, documentații pentru obținerea avizelor și acordurilor, documentație de avizare a lucrărilor de intervenție și verificarea acestora pentru podul de beton armat pe DJ 291K, peste râul Siret, între Zamostea și Talpa.

Autorităţile din Botoşani şi Suceava se chinuie de mai bine de două decenii să termine un pod peste râul Siret. Acesta ar scurta distanţa parcursă între cele două judeţe cu 15 kilometri şi ar fi şi cel mai sigur pod rutier de peste râul Siret, care face legătura între Botoşani şi Suceava. În prezent, podul în construcţie este o ruină pe care s-au cheltuit milioane de lei din banii statului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *