FOTO Ce inimă să ai! Trei copii din Botoșani au fost abandonați de mamă. Tatăl bolnav se chinuie să îi crească

Trei copii din județul Botoșani au fost abandonați de mamă și trăiesc într-o cămăruță alături de tatăl lor bolnav. Florin Mitoșeriu, din satul Brehuiești, comuna Vlădeni, abia reușește să facă rost de cele necesare pentru a le putea pune băieților mâncare pe masă. Nu s-a gândit niciodată să renunțe la ei, în ciuda neajunsurilor.

În urmă cu patru ani, în timp ce era plecat pentru un sezon la muncă în Germania, a primit un telefon să se întoarcă acasă urgent deoarece mama i-a părăsit pe copilași.

Vestea a fost ca un șoc pentru el și a venit într-un suflet acasă să aibă grijă de ei. A muncit pe unde a apucat ca să îi poată crește. Cum un necaz nu vine niciodată singur, Florin are probleme mari cu rinichiul stâng, care funcționează doar 14% şi trebuie să se opereze.

Cu lacrimi în ochi mi-a mărturisit că așteaptă să treacă vara deoarece își câştigă existenţa muncind la o seră câteva zile pe săptămână în sat, iar dacă se operează nu mai poate munci și se teme că nu mai are ce să le ofere copiilor. Singurul lor venit este un ajutor social de 400 de lei şi alocaţia copiilor.  Cu mari eforturi a început să își refacă o cameră la casă pentru a le putea oferi copiilor un trai cât de cât decent, dar, din păcate, a intrat în impas neputând să achiziționeze toate cele necesare”, spune Daniel Câșlariu, din cadrul Asociației Grup Civic.

Cei care vor să dea o mână de ajutor, trebuie să știe că este nevoie de trei geamuri termopan şi trei uși, o sobiţă cu plită, parchet, adezivi, o mașină de spălat semiautomată, un aragaz. Cea mai mare dorinţă a copiilor este de a avea câte o bicicletă, iar cel mic o maşină cu telecomandă. Copiii au vârstele: 12 ani (36 mărimea la papuci), 11 ani (35 mărimea la papuci), 8 ani (32 mrimea la papuci).

IBAN-ul contului curent in LEI deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO03BTRLRONCRT0530156401.
IBAN-ul contului curent in EUR deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO50BTRLEURCRT0530156401.

Specificați că donați pentru familia Mitoseriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *