FOTO Se înrăutățește situația pe malul Prutului. Încă o localitate din județul Botoșani riscă să fie inundată

Pericolul de inundații este tot mai mare pentru locuitorii care au case în apropierea Prutului. Miercuri după – amiaza, pompierii botoșăneni și autoritățile locale din comuna Rădăuți Prut au avertizat populația din Rediu și Rădăuți Prut despre iminenta producerii unor inundații ca urmare a depășirii cotei de pericol cu un metru și 42 cm pe raul Prut, la Oroftiana.

În total, la Rădăuți Prut, sunt 40 de gospodarii în zona inundabila, 32 in Radauti Prut cu 53 de persoane din care cinci copii, si opt locuințe in Rediu cu 26 de persoane din care trei copii.

Pompierii militari și voluntari au avertizat populația din casa în casa și au constatat ca majoritatea innopteaza la rude încă de ieri. Având in vedere contextul epidemiologic, vor fi montate și cinci corturi pentru cetățenii care ar urma sa fie evacuați si care nu au alta posibilitate de cazare. Animalele au fost duse în locuri sigure, înca din cursul zilei de marți.

La ora 19.00, la Rădăuți Prut, raul Prut măsura 580 cm, cu 170 cm peste cota de inundație. La aceasta cotă nu se impune evacuarea populatiei. Totodată, cu sprijinul cetățenilor au fost pregătiți 1500 de saci cu nisip, care vor fi folosiți ca dig în calea apelor.

În aceasta seara, vor ajunge la Rădăuți Prut alți 20. 000 de saci mici de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoșani și doua basculante de 18 tone și o basculanta de 8,5 tone.

Pentru coordonarea acțiunilor din teren, la fata locului au ajuns președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani, prefectul Dan Nechifor și inspectorul șef al ISU Botoșani, col.dr.ing. Mihail Cristian Amarandei.

One thought on “FOTO Se înrăutățește situația pe malul Prutului. Încă o localitate din județul Botoșani riscă să fie inundată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *