Prutul revarsă: Miercuri dimineață a fost depășită cota de pericol

Cotele râului Prut au crescut după ploile torențiale din ultimele zile, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani.

Potrivit datelor furnizate de către Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoșani, in aceasta dimineața la ora 08.00, raul Prut măsura la Oroftiana (intrarea in țară) 748 cm, cu 98 cm peste cota de pericol. Tendința este de creștere. La Rădăuți Prut, cota de inundație era depășită cu 93 cm, nivelul ajungând la 503 cm. Tendința este de creștere. La stația Stanca – aval, cota de pericol era depășită cu 14 cm, astfel nivelul râului Prut fiind de 398 cm, în staționare.
Având în vedere informațiile primite de la autoritățile din Ucraina, potrivit cărora se așteaptă o nouă undă de viitură pe raul Prut, s-au dispus masuri suplimentare pentru gestionarea situației.

Astfel, pe lângă monitorizarea permanentă din teren, evacuarea stanelor și a operatorilor economici din lunca Prutului, avertizarea populației prin mesaje RO Alert, au fost dislocate efective de pompieri pe toată lungimea râului pentru optimizarea gestionarii eventualelor situații de urgenta, se precizează într-un comunicat al ISU Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com