Amenzi de peste 340.000 de lei date de Garda de Mediu Botoșani, în ultimele luni

În perioada 01 ianuarie 2020- 31 mai 2020, Comisariatul Județean Botoșani al Gărzii Naţionale de Mediu a efectuat un număr total de 213 inspecţii, conform planului anual de inspecții, toate inspecţiile fiind neplanificate.
Controalele efectuate au acoperit majoritatea tipurilor de acțiuni de inspecție și control prevăzute de HG nr. 1005/2012 privind organizarea și funcționarea Gărzii Naționale de Mediu.

Au fost efectuate: 80 controale de verificare a respectării măsurilor din actele de reglementare,  16 controale în urma autosesizării, 7 controale de verificare a realizării măsurilor stabilite anterior, 42 controale în urma sesizărilor,  67 controale dispuse de Comisariatul General,  1 control pentru emiterea actului de reglementare.

Urmare a acestor inspecții, pentru neconformitățile constatate au fost aplicate 35 sancțiuni contravenționale, din care: 17 avertismente și 18 amenzi contravenționale, în valoare totală de 340.500 lei (11 amenzi sunt achitate, 3 amenzi sunt în temen, 2 amenzi au fost trimise în debit către Administrația Financiară, 4 amenzi sunt contestate).

Nu a fost aplicată nici o sancțiune complementară de suspendare a activității, confiscare bunuri, desființări lucrări, închidere activitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com