Doi escroci au păcălit zeci de oameni cu vrăji și rugăciuni. El se dădea preot, ea clarvăzătoare

Doi escroci din Prahova, soț și sotie, au făcut o echipă redutabilă în a-i păcăli pe naivi: el se dădea drept preot, ea- clarvăzătoare, și cu pretinse vrăji și rugăciuni, au reușit să înșele zeci de oameni din întreaga țară.

Le promiteau împlinirea dorințelor, evindent contra cost, potrivit StirileProtv.ro.

Ba chiar au mers și mai departe cu înșelăciunea: modificau bijuteriile din aur, le umpleau cu aliaj din cupru și le amanetau pe bani buni, apoi nu se mai întorceau să le recupereze.

Cum au aflat de întreaga afacere, polițiștii din Prahova au descins miercuri dimineață la domiciliul suspecților, soț și sotie, în vârstă de 39, respectiv 40 de ani.

El se dădea drept preot și îi convingea pe cei interesați că rugăciunile lui sunt miraculoase. Iar femeia susținea că este clarvăzătoare și tămăduitoare.

Daniela Drăghici, purtătorul de cuvânt al IJP Prahova: „În fapt, aceștia s-ar fi prezentat sub diverse pseudonime și ar fi solicitat sume de bani sub pretextul că vor ajuta persoanele interesate prin rugăciuni și dezlegări să își resolve diferite probleme. În schimbul serviciilor oferite ar fi primit bani și bijuterii.”

Până în acest moment, 12 persoane din întreaga țară au depus plângere împotriva celor doi, dar se pare că numărul păgubiților este mult mai mare, spun anchetatorii.

Reclamații au venit și din partea unor administratori de case de amanet. Și asta pentru că bijuteriile primite în schimbul așa ziselor dezlegări și rugăciuni erau modificate.

Daniela Drăghici, Purtătorul de cuvânt al IJP Prahova: „Persoanele în cauză ar fi amanetat bijuterii din aur care ar fi fost modficate anterior prin umplerea cu alte material nepretioase pentru a avea o greutate mai mare.”

Administrator casă de amanet: „Restul e pierdere, sunt bani plătiți pe cupru care nu îi mai recuperezi. Fac contract pe o perioadă anume și după aceea nu mai vin. Eventual iți dau un număr de telefon fals, nu poți să îi contactezi înapoi, ai datele din buletin, dar nu avem niciun support legal a îi tragem la răspundere.”

În urma perchezițiilor făcute la locuința celor doi au fost ridicate înscrisuri, unelte folosite la falsificarea bijuteriilor, dar și obiecte de aur. Deocamdată, prejudiciul în acest caz a fost stabilit la 55.000 de lei. Cinci persoane au fost duse la audieri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com