Primării taiate de la fondul de rezervă al Guvernului, din cauza datoriilor

Primaria Botosani

23 de unităţi administrativ teritoriale din judeţul Botoşani nu mai pot să beneficieze anul acesta de bani din fondul de rezervă a Guvernului. Anunţul a fost făcut de prefectul Cristian Roman, care a precizat că una din condiţiile pentru care primăriile puteau să beneficieze de astfel de sume era ca datoriile la sfârşitul anului 2010 să fie mai mici decât la sfârşitul anului 2009, lucru care nu s-a întâmplat în cazul celor 23 de primării. În cazul unor calamităţi naturale, primăriile vor fi private anul acesta de aceste fonduri, iar printre acestea se numără Primaria Botoşani, dar şi Primăria Dorohoi, precum şi alte 21 de primării din judeţ.

Din acest punct de vedere, avem cele două municipii, avem Bucecea, Flămânzi şi Ştefăneşti şi alte 18 comune care nu pot beneficia din acest motiv. Noi nu putem iniţia proiect de Hotărâre de Guvern pentru alocarea de sume de bani din fondul de rezervă şi condiţia din lege este foarte clară. Nu ştiu care a fost cauza. Spun asta şi transmit public, pentru că majoritatea vin fie la Consiliul Judeţean, fie la Prefectură, după bani din fondul de rezervă, însă iniţiatorii acestor proiecte suntem noi, cei de la Prefectură, împreună cu CJ. Nu o să putem face acest lucru, din acest motiv. Primarii trebuiau să pună contabilii să respecte legea„, a precizat prefectul, care a adăugat că unele dintre primăriile menţionate au încheiat anul 2009 pe zero, însă debitele au fost făcute la sfârşitul anului 2010.

Primăriile Avrămeni, Blândeşti, Broscăuţi, Călăraşi, Cordăreni, Dimăcheni, Dobârceni, Drăguşeni, George Enescu, Leorda, Manoleasa, Mihai Eminescu, Mihăileni, Răchiţi, Suharău, Suliţa şi Vorniceni sunt celelalte primării din judeţ care nu vor mai beneficia de aceste fonduri. Vezi lista:

Lista primarii
Lista primăriilor care nu mai pot obţine bani din Fondul de rezervă al Guvernului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *