Un fost prim-procuror la Botoșani cere CSM să îi asigure un post la Parchetul General până i se încheie mandatul la CCR

Foto: Inquam Photos

Judecătorul constituțional Gheorghe Stan, fost procuror-șef al Secției Speciale, a înaintat o cerere Consiliului Superior al Magistraturii prin care solicită rezervarea unui post de procuror în cadrul Parchetului General până la încetarea mandatului de 9 ani de la Curtea Constituțională.

Solicitarea apare pe ordinea de zi a ședinței de marți a Secției de Procurori din cadrul CSM.

Anterior, Gheorghe Stan a făcut o solicitare similară către CSM pentru un post de procuror la Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, dar solicitarea a fost respinsă de către CSM.

Gheorghe Stan a fost numit pentru un mandat de 9 ani la Curtea Constituțională în mai 2019 după ce a fost votat în Camera Deputaților la propunerea PSD.

Gheorghe Stan a absolvit, la Sibiu, Facultatea de Drept în 1997 și a devenit procuror în județul Botoșani, în Darabani. A venit la București, unde a urcat rapid în ierarhie, remarcându-se nu prin dosare, ci prin repeziciunea cu care a avansat.

De la corpul de control al Ministerul Justiției la Inspecția Judiciară, Gheorghe Stan a făcut carieră cu anchetele disciplinare. Cu un master la Academia SRI, în tandem cu Lucian Netejoru, Stan a avut mandatul prelungit în fruntea Inspecției Judiciare, unde s-au ales cu anchete Laura Codruța Kovesi, Marius Iacob și alți șefi DNA.

Gheorghe Stan a fost numit șef al Secției speciale de investigare a magistraților după o controversă în CSM.

Primele sale gesturi în fruntea acestei secții au fost două dosare împotriva Laurei Codruța Kovesi și solicitarea în mai multe rânduri a dosarului Tel Drum, în care este anchetat Liviu Dragnea.

Sursa: romania.europalibera.org

One thought on “Un fost prim-procuror la Botoșani cere CSM să îi asigure un post la Parchetul General până i se încheie mandatul la CCR

  1. Individul asta a ajuns judecator CCR dupa ce l-a scos nevinovat pe episcopul de Constanta ( ala care a facut bis la inviere…?), in ciuda dovezilor clare de coruptie! Drept rasplata, pzd-ul i-a sustinut candidatura la CCR. Intr-o tara normala, cred ca lui i-ar trebui „rezervati” vreo 8 ani la Rahova, nu la Parchetul General! Nu ca intre astea ar mai fi vreo mare doferenta…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *