VIDEO Balastieră ilegală într-o localitate din Botoșani. Oamenii din sat s-au revoltat și au sesizat instituțiile statului

O firmă din Botoșani este acuzată că exploatează ilegal balast pe raza localității Cotu Miculinți din comuna Coțușca. Aceasta a cumpărat un teren privat la mică distanță de râul Prut, de pe care cu ajutorul unui excavator și a mai multor camioane a încărcat cantități importante de balast și nisip.

Camioanele aparțin firmei Cornell’s Floor, administrată de omul de afaceri Marcel Bîrsan, iar activitatea acestora în zonă i-a nemulțumit pe localnici. Sătenii nu au fost deranjați atât de faptul că se exploatează mineralele de pe terenul privat, ci erau nemulțumiți că mașinile trec pe terenurile agricole și că le afectează culturile.

Pentru că muncitorii nu au ținut cont de localnici, care au cerut ca drumul să fie stropit astfel încât praful să nu se ridice, aceștia au făcut sesizări la instituțiile statului, atât Apele Române, cât și Garda de Mediu.  

Primarul din Coțușca, Dan Vezeteu, a ridicat din umeri atunci când a fost întrebat dacă balastiera este autorizată sau nu. În schimb, Garda de Mediu a anunțat că va efectua o verificare în baza sesizării primite.

Imediat după ce localnicii au sesizat instituțiile statului, firma și-a retras camioanele de la Cotu Miculinți. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *