PSD Botoșani: Liberalii prinși cu cioara vopsită! După ce au semnat legea de prelungire a mandatelor aleșilor locali nu au votat-o! Vroiau să blocheze toată țara!

Președintele PSD Botoșani, Doina Federovici, atrage atenția asupra comportamentului duplicitar al parlamentarilor liberali care au fugit de răspundere și aveau de gând să blocheze funcționarea tuturor administrațiilor publice din țară. După ce Guvernul PNL a adoptat o Ordonanță ilegală, nici măcar senatorii lor nu au avut decența să voteze o lege pentru care a semnat liderul lor de la Camera Deputaților.

Ipocrizia și fățărnicia liberalilor nu are limite. O demonstrează faptele din Parlament. După ce PNL a semnat alături de PSD și ALDE legea propusă de social-democrați pentru organizarea alegerilor locale astfel încât să nu se blocheze administrația publică prin expirarea mandatelor în această lună, senatorii liberali nu au mai votat inițiativa. După ce PSD a adunat în acest proiect legislativ solicitările tuturor partidelor și a redus la jumătate numărul minim al susținătorilor necesar pentru depunerea candidaturilor și a introdus realizarea și depunerea electronică a dosarelor de candidatură, parlamentarii PNL nu și-au asumat nimic. La fel procedează în fiecare zi la Guvernare unde își bat joc de toată lumea, de angajați, de antreprenori, de elevi, de pensionari etc”, a declarat Doina Federovici.

În timp ce PSD a organizat consultări cu administrațiile locale pentru a identifica soluții la problemele financiare  generate de cheltuielile din perioada pandemiei, pe care Guvernul nu vrea să le suporte, astfel încât primăriile să poată susține în continuare serviciile de sănătate și educație, liberalii sunt ocupați cu înșurubarea pilelor și neamurilor în funcții de conducere la stat.

Conducerea PSD, la solicitarea Asociației Municipiilor, s-a întâlnit cu zeci de primari de municipii din toată țara, de la toate partidele, care au cu toții aceleași probleme majore din cauza Guvernului PNL. Situația limită a bugetelor locale, care rămân fără bani pentru sănătate și educație din cauza epuizării bugetelor pe durata stării de urgență și alertă este principala îngrijorare a aleșilor locali. Guvernul trebuie să deconteze pandemia! Până acum aleșii locali au alocat de zeci de ori mai mulți bani decât Guvernul pentru pandemie. Dacă acești bani nu sunt returnați de Guvern, mai ales că mulți dintre ei au fost cheltuiți pe obligațiile impuse de Executiv, atunci nu mai sunt bani pentru spitale și școli. Era obligatorie prelungirea prin lege a mandatelor primarilor și evitarea unui haos decizional-administrativ pentru că Guvernul liberal a dat o ordonanță neconstituțională. Din acest motiv, Parlamentul trebuia să repare prostia PNL și să adopte urgent o lege până cel târziu pe 21 iunie, când expiră mandatele în curs”, a subliniat președintele PSD Botoșani.

 

One thought on “PSD Botoșani: Liberalii prinși cu cioara vopsită! După ce au semnat legea de prelungire a mandatelor aleșilor locali nu au votat-o! Vroiau să blocheze toată țara!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *