Un șofer care și-a făcut de cap pe străzile din Botoșani a ajuns după gratii

politia rutiera, amenda, sanctiuni, botosaniUn tânăr de 28 de ani care și-a făcut de cap pe străzile din municipiul Botoșani și care i-a sfidat pe polițiștii din cadrul Biroului Rutier a fost arestat preventiv. Magistrații Judecătoriei Botoșani au emis mandat de arestare preventivă pentru 24 de ore pe  numele tânărului cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului și conducere fără permis.

Potrivit polițiștilor, pe 4 iunie, botoșăneanul a condus un autoturism pe strada Calea Națională, din municipiul Botoșani, fără a poseda permis de conducere și fiind sub influența băuturilor alcoolice, 0,68 pe aparatul etilotest.

Mai mult de atât, tânărul a provocat un accident rutier soldat cu pagube materiale.

Întrucât s-a sustras urmăririi penale, a fost identificat și condus la sediul poliției, în baza unui mandat de aducere, pe data de 10 iunie 2020, ocazie cu care față de acesta, s-a dispus reținerea pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Botoșani.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Solutia pe scurt: Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani formulată în dosarul nr. 2300/P/2020. Respinge cererea formulată de inculpatul Dănilă Alexandru – Costel prin apărător de luare a măsurii arestului la domiciliu. În temeiul art. 223 alin. 1 lit. a), alin. 2 Cod procedură penală, raportat la art. 202 alin. 1, 3 şi 4 lit. e Cod procedură penală şi art. 226 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului Dănilă Alexandru – Costel, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, prev. de art. 335 alin. 1 Cod penal şi „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, prev. de art. 336 alin. 1 Cod penal, ambele cu aplicarea art.38 alin.2 şi art. 41 alin.l Cod penal, pe o durată de 30 de zile, respectiv de la 11 iunie 2020 la 10 iulie 2020, inclusiv. În temeiul art. 230 din Codul de procedură penală dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului. În baza art. 275 alin. (3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru procuror. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 11 iunie 2020, ora 15: 30.
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  16/2020  11.06.2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *