Doliu la Botoșani! A murit o apreciată învățătoare

Una dintre cele mai apreciate învățătoare din Botoșani s-a stins din viață la vârsta de 93 de ani. Angela Damian a murit miercuri. Aceasta a pus stiloul în mână pentru sute de elevi. Mulți dintre ei au ajuns la rândul lor profesori, învățători.

Cei care au cunoscut-o au transmis mai multe mesaje de regret pe rețelele de socializare.

„Astăzi am aflat o veste tristă! Buna mea învăţătoare a plecat la ceruri. 93 de ani! Lucidă! Doamna mea, ANGELA DAMIAN, mi-a luminat copilăria şi mi-a fost model. Şi nu numai mie! Chipul dascălului care îţi deschide porţile cunoaşterii cu har şi cu înţelepciune nu se uită niciodată. Şi aşa cum numai Dumnezeu ştie să le rânduiască, am avut şi norocul să-i urmez la catedră atunci când a ieşit la pensie. Mi-a predat ştafeta! Când am terminat Liceul Pedagogic la 19 ani, ca şefă de promoţie, am primit repartiţia aici, in locul în care mă şi formasem. Numai că primii 5 ani au fost anii de ,,foc”, anii care m-au modelat sufleteşte , anii in care am lucrat cu o clasă cu 19 copii cu dizabilităţi. Nu aveam nicio pregătire de specialitate, dar m-am descurcat! Când Doamna mea a iesit la pensie, fiind învăţătoare tot la Liceul Pedagogic, a ţinut tare mult să rămân în locul ei. Şi sper că nu am dezamăgit-o! Am rămas prietene toată viaţa. Doamna mea dragă, drum lin spre stele! Dumnezeu să o ierte!”, spune Florentina Dănilă, fosta sa elevă.

Dumnezeu s-o ierte ! Ne-a tinut mainile mici pe toc, am primit laude la bine. Ne-a certat la micile noastre copilarii mai mari sau mai mici. Am admirat eleganta verbala si cea fizica. Cu siguranta noi, fostii elevi, cu totii o vom pastra cu drag in amintirile noastre”, spune și Gabriela Donisa.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *