Copila de 14 ani din Botoșani, absolventă cu media 10, fără nicio oră de pregătire privată

O copilă de 14 ani, din Broscăuți, a reușit să finalizeze clasa a VIII-a cu media 10, fără nicio oră de pregătire privată. Maria Ioana Răileanu a studiat la Școala Gimnazială „D. Pompeiu” din Broscăuți. Îi place foarte mult școala, adoră să deseneze, să danseze și să citească. Nu este singură la părinți: mai are un frate pe care îl iubește nespus. Părinții săi muncesc la câmp, în gospodărie, pentru a le oferi copiilor tot ce au nevoie. Rezultatele școlare au reprezentat pentru Maria și un mod de a le mulțumi părinților pentru tot ce fac pentru ea. Deși aceștia nu i-au impus niciodată să ia numai note mari. 

Maria, însă, a reușit, prin autodisciplină, să obțină rezultatele pe care și le-a dorit.

Deși locuiește în mediul rural, unde deseori copiii își ajută părinții la muncile câmpului, Maria spune că părinții săi nu i-au cerut să îi ajute.

Pentru ei faptul că învățam bine era de ajuns. Pe viitor aș vrea să fiu profesor de limba și literatura română”, ne-a spus tânăra.

Maria a precizat că nicio materie de studiu nu i-a pus probleme de-a lungul timpului. A avut răbdarea necesară pentru a înțelege tot ce i se părea mai dificil și, cu o ambiție de fier, sub îndrumarea profesorilor a ajuns o elevă de 10. Ea vrea să urmeze Liceul Regina Maria din Dorohoi, la filologie.

 

One thought on “Copila de 14 ani din Botoșani, absolventă cu media 10, fără nicio oră de pregătire privată

  1. De ce scrieți doar despre această elevă? Mai sunt în județ! Cum se simt ceilalți elevi când văd că scrieți doar despre unii???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *