Ines, absolventa din Botoșani cu 10 pe linie. „Notele reflectă într-o mică măsură capacitatea unui elev”

O tânără de 19 ani, de la Liceul „Demostene Botez” din Trușești a absolvit clasa a XII-a cu 10 pe linie. Media maximă a avut-o și în toți ceilalți ani de studii. Este vorba despre Ines Bălănescu, o tânără care a fost și președinte al Consiliului Elevilor de liceu, pasionată de lectură.  Ines adoră să gătească, să își petreacă timpul cu prietenii și uneori se întoarce la o pasiune mai veche: chitara. Citește tot ce îi pică în mână, dar în special cărți de beletristică și lucrări psihologice de specialitate.

Tânăra ne-a dezvăluit secretul performanței sale școlare.

Consider că perseverența și efortul constant și susținut reprezintă cheia oricărui succes profesional, alături, neapărat, de încrederea in sine”, spune Ines.

Nu i-a fost, însă, ușor, dar nu se poate face performanță fără muncă și sacrificiu. Deși se poate lăuda cu 10 pe linie, Ines spune că nu notele au fost prioritatea sa, ci aprofundarea cunoștințelor. Setea de cunoaștere i-a adus rezultatele.

Orice disciplină e dificilă atunci când nu e înțeleasă. Atât timp cât există interes și dispoziție pentru aprofundarea unei discipline, chiar și detaliul cel mai dificil devine un teren bine cunoscut și stăpânit. Notele reflectă într-o mică măsură capacitatea unui elev, ele putând doar ilustra efortul depus într-un interval de timp limitat. De aceea, eu am învățat mai mult pentru viitor decât pentru nota din catalog”, ne-a spus tânăra.

În viziunea sa, performanța întruchipează o interdependență între efort, răbdare, satisfacție și implicarea profesorilor, familiei și prietenilor.

„Fără sprijinul lor, visul devine mai greu de atins și de aceea apreciez și încurajez relațiile bine fondate între elev și profesor, între copil și părinte. Nu există rezultate de excelență fără a îmbina efortul cu recreerea. Randamentul înseamnă să poți învăța cât mai bine și să-ți fixezi anumite noțiuni, iar aceasta nu e cu putință fără să acorzi timp și pentru activitățile care te încarcă pozitiv, pentru pasiuni și familie.”, spune Ines.

Tânăra vrea să studieze la  Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T Popa” Iaşi, la medicină.

Îmi doresc să urmez medicina, iar opțiunea mea provine din dorința de a-mi ajuta semenii, de a-i vindeca și a le da speranță atunci când viața pare că nu mai are nimic de oferit”, ne-a spus fata, care va călca, astfel, pe urmele mamei sale, medic de familie la Trușești, și a surorii sale, studentă în anul IV la Medicină.

Învățătoarea din Botoșani care ține pasul cu vremurile. „Elevul perfect este un copil sănătos, cu dorință de cunoaștere”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com