Prima localitate din județul Botoșani care va avea un muzeu pescăresc

Așa arată proiectul viitorului muzeu pescăresc din Dracșani

Primul muzeu pescăresc din județul Botoșani ar urma să fie deschis, în viitorul apropiat, în localitatea Dracșani din comuna Sulița, în baza unui proiect cu finanțare european.

Autoritățile locale au accesat Programul Operational pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPAM) și, în baza unui proiect, au obținut o finanțare care le permite să reabiliteze actualul cămin cultural în scopul înființării unui „Muzeu pescăresc”, în condițiile în care localitatea Dracșani este cunoscută pentru iazul cu același nume. Valoarea totală a finanțării atrase de Primăria Sulița este de 747.575 lei.

Lacul Dracșani este cel mai mare lac de luncă și al doilea ca mărime din Moldova, după Brateş. Acumularea Dracșani este amplasată pe răul Sitna, având o suprafață de 574 ha. El a fost pus în funcțiune în 1976.

One thought on “Prima localitate din județul Botoșani care va avea un muzeu pescăresc

  1. baaaaaaaaaa dar prosti mai sunteti strazi nu,piata nu, camin cultural nu,comuna ingrijita nu.neamuri in primarie cat de multe,hotii si instrainari de pamanturi cat de multe .scoli neingrijite,trotuare ca pisatul boului,si uite muzeul pescaresc ha ha!cred ca cei din poenita au ce dona si bineînteles iar face reclama la un iaz care nu aduce nimic comunei decat niste salarii mizere la cativa salariati si muncitori la negru ,dar betivii si prostii voteaza si la alegeri devin foarte ieftini de cumparat 50 roni si un rapiu si mergi ca …………..inainte la vot

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *