Internetul mobil, afectat de incidente de securitate. 14 incidente la Botoșani

Internetul mobil, serviciul telecom a fost cel mai afectat de incidente de securitate în anul 2019. Potrivit ANCOM, numărul incidentelor de securitate cu impact semnificativ  a fost cu peste 40% (de la 556 la 794) în anul 2019 faţă de anul 2018. Cu toate acestea, operatorii au avut un timp mediu de soluţionare a incidentelor sub 6 ore, înregistrându-se doar o uşoară creştere faţă de anul trecut.

Din punct de vedere al ariei geografice afectate, în 542 din cazuri (68% din numărul total de incidente) au fost afectate resurse dintr-un singur judeţ, iar 4 incidente au avut un impact la nivel naţional.

Teleorman a fost cel mai afectat judeţ, 90 de incidente cu impact semnificativ afectând buna funcţionare a reţelelor şi serviciilor de comunicaţii electronice din judeţ, urmat de Giurgiu cu 69 de incidente, Gorj cu 68 de incidente şi Olt cu 67 de incidente. Judeţele cel mai puţin afectate în 2019 au fost Tulcea cu 13 incidente, Covasna, Sălaj şi Botoşani, în cazul cărora au fost raportate câte 14 incidente.

Din punct de vedere al resurselor afectate, în cele mai multe cazuri acestea fac parte din categoriile medii de transmisiune, staţii de bază şi controlere mobile şi echipamente din noduri de transmisiune, se arată într-un comunicat ANCOM.

În cadrul a 20 de incidente au fost afectate concomitent mai multe categorii de resurse, producerea acestora având multiple cauze (fenomene naturale, producerea concomitentă a două evenimente distincte ori acţiuni rău intenţionate).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *