Viceprimarul Cosmin Andrei: Domnul primar este în aceeași paradigmă de la începutul madatului : PSD este de vină!

Viceprimarul municipiului Botoșani, social-democratul Cosmin Andrei, reacționează la declarațiile primarului Cătălin Flutur, care i-a acuzat pe consilierii PSD că blochează activitatea municipiului.

El spune că Flutur, pentru a se scuza că nu a făcut nimic timp de 4 ani de zile, caută mereu alți vinovați.

”Astăzi a mai deraiat un tramvai și acuză PSD că nu avem consiliu de administrație la Eltrans. Vreau sa îi reamintesc că hotărârea de consiliu local privind numirea administratorilor la Eltrans S.A. a fost adoptată de către Consiliul Local al Municipiului Botoșani cu votul colegei noastre, doamna Roșu Daniela și a fost adoptată în data de 30 aprilie 2020, având nr. 123. Mai mult, vechiul consiliu de administrație fie putea lua hotărâri în baza prevederii 2030 din Codul Civil, care prevede că „ atunci când are ca obiect încheierea unor contracte succesive în cadrul unei activități cu caracter de continuitate, mandatul nu încetează dacă această activitate este în curs de desfășurare..”, afirmă Cosmin Andrei.

Viceprimarul municipiului Botoșani susține că PSD a aprobat tot ceea ce ținea de activitatea Eltrans , de la contract la alocarea sumelor. Totodată, Andrei i-a adresat edilului mai multe întrebări.

Doresc să îl întreb pe domnul Flutur dacă s-a semnat contractul încă din data de 25 februarie 2020, de ce a așteptat atât de mult timp să angajeze șoferi pentru aceste autobuze? Daca Eltrans are un depou care se intinde pe 2 hectare de teren si acum cele 4 autobuze sunt parcate in fata cladirii pe cateva zeci de metri pătrați, nu mai incap încă 5 in depou? De ce se caută teren de inchiriat? Pentru ca mai e rost de comisioane? Avem teren la Oborul de pe Strada Pod de Piatră unde incap toate autobuzele din Botoșani. Are Locativa teren pe Bulevardul Mihai Eminescu unde se pot parca fără probleme autobuzele. Soluții sunt, dar trebuie cine sa le caute. PSD a aprobat tot ceea ce ținea de activitatea Eltrans , de la contract la alocarea sumelor. Câte accidente trebuie să se mai producă până să se apuce de treabă? Și mai consider că este dator, domnule Primar : unde sunt restul de 5 autobuze?”, mai spune Cosmin Andrei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *