O nouă acțiune a mascaților în Piața Mare din Botoșani. S-au confiscat 1.260 kilograme legume şi fructe și s-au dat amenzi

Marți, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice împreună cu specialiști din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului, au  verificat 23 de agenţi economici şi producători agricoli care comercializau legume și  fructe în Piața Centrală Botoșani.

În urma activităţilor efectuate au fost constatate şi aplicate 19 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 8.000 de lei, fiind totodată confiscată cantitatea de 1.260 kilograme legume şi fructe, în valoare totală de 5.510 lei, identificată la comercializare fără documente legale de provenienţă.

Majoritatea contravenţiilor aplicate au vizat încălcarea prevederilor Legii 145/2014 , HCL 292/2017 şi a Legii nr. 12/1990.

 La activitățile desfășurate, lucrătorii SICE au fost sprijiniți de către polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

  În cadrul verificărilor efectuate s-a constatat faptul că un bărbat de 51 ani, din mun. Botoşani, reprezentat legal al unei unități comerciale, efectuează activităţi de comerţ cu legume și fructe în Piaţa Centrală a municipiului Botoşani, prin intermediul a două module stradale închiriate, precum şi a 8 tarabe destinate producătorilor agricoli. Totodată, s-a stabilit că agentul economic foloseşte pentru depozitarea produselor comercializate două auto şi un spaţiu închiriat în zona pieţei.

 Urmare a inventarierii cantităţilor de legume și fructe identificate în aceste locaţii, s-a constatat că agentul economic nu deţinea documente legale de provenienţă pentru cantitatea totală de 1.198,74 kg., motiv pentru care s-a dispus sancţionarea contravenţională conform prevederiilor Legii 12/1990, cu amendă în cuantum de 5.000 lei şi confiscarea celor 1.198,74 kg legume/fructe.

   De asemenea, pentru încălcarea prevederilor OUG 28/1999 privind utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale s-a dispus sancţionarea contravenţională a aceluiaşi agent economic cu amendă în cuantum de 1.500 lei.

 

2 thoughts on “O nouă acțiune a mascaților în Piața Mare din Botoșani. S-au confiscat 1.260 kilograme legume şi fructe și s-au dat amenzi

  1. Dar cei care vand aur, euro si vouchere de vacanta oare detin acte de provenienta lor? Sau ei sunt paziti tocmai de cei chemati sa asigure ordinea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *