Elevii din Botoșani, neinteresați de orele suplimentare pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională

foto: Digi 24

Elevii din Botoșani sunt neinteresați de orele suplimentare pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională, dovadă în acest sens fiind prezența scăzută la cursurile care s-au reluat luni în 151 din județ.

Număr total de elevi prezenți la pregătirea de luni a fost 3666, ceea ce înseamnă circa 43% din totalul celor peste 8.000 de elevi din clasele terminale. Din cei 3.666 elevi, doar 1.055 sunt de clasa a XII-a sau a XIII-a, ceea ce arată că doar 35% dintre elevii care vor da Bacalaureatul au participat la orele suplimentare.

De asemenea, 2.554 au fost elevi de clasa a VIII-a, adică 56% din totalul acestora, iar alți 57 au fost elevi care termină școlile profesionale (8% din totalul acestora).

Șeful Inspectoratului Școlar susține că în școlile din Botoșani au fost asigurate condiții pentru primirea elevilor, acestora asigurânduli-se fluxuri pentru evitarea aglomerării spațiului de intrare în timpul triajului epidemiologic. În fiecare școală a fost asigurat un circuit de intrare-ieșire pentru elevii care au venit la pregătire. Totodată, au fost asigurate termometre, măști, dezinfectant, materiale de igienizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *