FOTO Zeci de pescari din Botoșani, sancționați pentru că au mers la pescuit în perioada prohibiției

Seria acțiunilor executate de jandarmi în cooperare cu comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul județean Botoșani pe linia verificării respectării prohibiției la pescuit în habitatele piscicole naturale a continuat marți, în ultima zi de prohibiție, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Județean de Jandarmi Botoșani.

Pescarii depistați în cadrul acțiunii au fost sancționați contravențional, valoarea totală a celor 23 de sancțiuni aplicate fiind de 2750 de lei. De asemenea, un permis de pescuit au fost reținut în vederea suspendării dreptului de a pescui pentru o perioadă de 90 zile, urmând a fi înaintat Asociației Județene Botoșani a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi, emitentul permisului.

De miercuri, posesorii unui permis valabil pot pescui în habitatele piscicole naturale, cu respectarea prevederilor legale în domeniu.
Chiar dacă prohibiția se încheie, reamintim faptul că pescuitul fără un permis valabil constituie contravenție și poate fi sancționat cu amendă de la 300 la 600 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com