Deputatul Costel Lupaşcu, în urma accidentului de pe Bulevardul Mihai Eminescu: „Autoritățile trebuie să intervină ferm și pentru siguranța cetățenilor”

Deputatul PSD Costel Lupaşcu și-a manifestat, marți, îngrijorarea față de lipsa de siguranță publică a cetățenilor, în contextul accidentului grav produs luni seară pe Bulevardul Mihai Eminescu.

El a atras atenție că „trebuie să conștientizăm că sunt multe accidente pe care le putem evita dacă respectăm legea, vieți pe care le-am putea salva”, arătând că autoritățile trebuie să intervină ferm și pentru siguranța cetățenilor”.

,,Am o mâhnire personală și mi se pare inacceptabil, când văd ceea ce s-a întâmplat la Botoșani de 1 iunie, oameni care au ajuns la spital din cauza inconștinței și sfidării unui individ. În presă, pe rețelele de socializare s-au tot scris comentarii despre unii indivizi certați cu legea, care se întâlnesc prin parcările orașului, ale supermarketurilor sau prin diferite zone din oraș, consumă alcool sau alte substanțe, iar mai apoi își arată puterea autovehiculelor spre neliniștea locuitorilor pașnici și civilizați. Nu pot să înțeleg de ce nimeni nu a luat atitudine, de ce nu se organizează misiuni de patrulare pentru a fi evitate aceste drame și de a se stopa aceste petreceri. Nu se mai poate să tolerăm ca parcurile în care ar trebui să se joace copiii noștri și să fie o oază de liniște pentru noi toți, să fie ocupate de către acești individizi. Se adună acolo beau, fumează, strigă, înjură, poate consumă și unele substanțe interzise ce îi determină spre un astfel de comportament. Poliția vine doar dacă e chemată de către cetățeni. De cele mai multe ori,  polițiștii sunt ocupați să legitimeze oamenii cinstiți, să le verifice declarațiile, iar când îi văd pe acești golani fac stânga-împrejur. Prefectul, primarul, par străini de ceea ce se întâmplă în orașul lor! Montați camere video performante și funcționale în mai multe zone din oraș, puneți limitatoare de viteză pe mai multe străzi, faceți ceva!!! Trebuie să ținem cont de toate părerile oamenilor, dar cel mai mult trebuie să ținem cont de realitate. Nu se mai poate să nu intervenim deloc și să îi tolerăm pe acești indivizi cu tupeu incredibil la adresa oamenilor legii și nu numai! Botoșaniul are și un Secretar de Stat în MAI, dar este mai precocupat să emită comunicate politicie în loc să organizeze acțiuni de stopare a acestor drame! Avem mult prea mulți oameni care mor pe străzi în accidente rutiere, mult prea mulți oameni care nu plătesc amenzi. Poliția le dă amenzi, dar ei le aruncă la coș, convinși că nu pățesc nimic și oricum considerându-se peste lege. Sunt prea multe vieți pe care le-am putea salva, dar trebuie să intervenim ferm pentru siguranța cetățenilor, chiar dacă vor exista 2-3 nemulțumiți”, a declarat deputatul PSD Costel Lupașcu.

           

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *