Hotelurile din Botoșani fac bani mulți în criză. Care hotel a câștigat cel mai mult în pandemie, de pe urma carantinaților

Turismul este în criză în pandemia de coronavirus, însă hotelurile din Botoșani  câștigă în această perioadă mai mulți bani decât și-ar putut fi imagina vreodată. Mai mari sau mai mici, aproape toate unitățile de cazare din Botoșani au fost umplute la capacitate maximă cu persoanele întoarse din străinătate și băgate în carantină.

Statul a făcut, vineri, prima plată către hotelierii care au cazat persoanele suspectate că ar avea coronavirus, iar banii au ajuns la unitățile de cazare prin intermediul Primăriei Botoșani, Primăriei Curtești și Primăriei Mihai Eminescu. Suma plătită pentru perioada 11 martie – 15 aprilie se ridică la 1,49 milioane de lei.

Cei mai mulți bani au fost luați de Hotelul Premier, care încasează pe o lună de cazare 438.000 de lei. Hotelul familiei senatorului PNL Costel Șoptică a pus la dispoziția autorităților cele 38 de camere de cazare, fiind a treia unitate intrată în programul de carantinare, după Tabăra de la Agafton și Pensiunea Stejarul.

Pe locul al doilea se situează hotelul Belvedere, care a primit 323.000 de lei. Deși are capacitate mai mare, de 58 de camere, Belvedere a primit o sumă mai mică decât Premier, pentru că a primit carantinați mai târziu.

Pe locul al treilea se află hotelul Europa (fostul restaurant Miorița), cu 178.000 de lei, iar pe patru Pensiunea Bianca cu 126.000 de lei. De asemenea, Pensiunea Stejaurul a luat 90.000 de lei, iar hotel Rareș a primit 72.000 de lei. 

În prima tranșă de plăți nu au fost incluse hotelurile Tex și Dallas, dar nici pensiunea Casa Lux. 

2 thoughts on “Hotelurile din Botoșani fac bani mulți în criză. Care hotel a câștigat cel mai mult în pandemie, de pe urma carantinaților

  1. Asa se explica cheful lui Orban,a umplut furculița pnl,are de trabuc și wischi,chiar și de amendă,are cine plati,prostii câte 2oooo lei amendă,masca la 8 lei ,pt elevi vor veni măștile de la romarm la cheful viitor!

  2. Care Europa?
    Ala de a fost în faliment și în insolvența?
    Ala de plateste oamenii la “negru”?
    Ala de a fost închis pentru “prea multă curatenie”?
    Ala de are iar apartamentul cumparat prin inter pusi?
    De unde “mănâncă ” “Veorica” pensie?
    De la stat!
    De la stat 4 ore pe zi!
    BRAVO!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *