Construcția a două blocuri și a unui centru comercial în municipiul Botoșani, respinsă de consilierii locali

Consilierii locali au respins proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației Planului Urbanistic Zonal privind construirea unui centru comercial pe terenul ce aparține societății Rapsodia Conf.

Proiectul vizează construcția, într-o primă etapă, a unui centru comercial pe o suprafață de peste 7000 mp de teren, din care 2.200 mp doar suprafața magazinului, dar și a unei zone rezidențiale, într-o a doua etapă, cu două clădiri cu trei etaje pe aproape 2000 mp teren.

Consilierii PNL au fost cei care nu au votat proiectul. Ca să treacă, proiectul trebuia să fie votat de 12 consilieri, însă a fost votat doar de 11.

Suprafața aferentă investiției are aproximativ 9000 mp. Pe aproximativ 7000 mp, în prima etapă urma să se construiască un centru comercial Lidl, magazinul urmând dă aibă aproximativ 2.200 mp, restul suprafeței, până la 7000, urmând a fi parcări. În etapa a doua, pe cei 2000 mp urmau să se construiască două blocuri, unul către strada Independenței, celălalt către Săvenilor. Astăzi acest proiect a fost respins. Documentația întrunește toate condițiile impuse de lege. Nu a existat nicio problemă tehnică, a fost o problemă de oportunitate”, a declarat viceprimarul municipiului Botoșani, Marian Murariu.

Cel mai probabil, se va reveni cu acest proiect. În cazul în care va primi votul în Consiliul Local, fabrica va fi demolată, iar acolo va fi construit magazinul Lidl, dar și două imobile de locuințe. 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *