Două soliste de muzică populară și un fost dirijor, cetățeni de onoare ai municipiului Botoșani. Titlul, conferit și pentru doi botoșăneni din sport

Municipiul Botoșani are încă cinci cetățeni de onoare. Este vorba de solistele de muzică populară Daniela Condurache și Elena Mândrescu și de fostul dirijor și director al Orchestrei ”Rapsozii Botoșanilor”, Ioan Cobâlă.

Propunerea de conferire a titlului de cetățean de onoare celor trei artiști vine din partea consilierului local Daniela Trișcă Vicol și a viceprimarului Cosmin Andrei.

În raportul de specialitate, aleșii locali au motivat că inițiativa vine ca o ”recunoaștere a activității prodigioase prin care aceștia au promovat Botoșaniul”.

De asemenea, titlul de Cetățean de onoare al municipiului Botoșani a fost acordat și sportivului Alin Alexuc și antrenorului acestuia Ion Asaftei.

Alin Alexuc este membru al lotului olimpic de lupte greco-romane, multiplu campion și participant la Jocurile olimpice de la Londra și de la Rio de Janeiro. Propunerea privind acordarea acestor titluri vine din partea consilierului local Andrei Amos.

Proiectele  au fost aprobate în ședința de Consiliu Local din de vineri, 29 mai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *